Over De Stichting

Op de foto: zittend mevrouw Thea Raets en heer Theo Raets. Staand Hub Waterval, Jeu Borger, burgemeester Gerd Leers en Servie Broers. Bij deze gelegenheid werd Theo Raets geëerd met de Drs Theo Raets Penning, uitgereikt door de burgemeester op 8 februari 2019.

Bron van Brunsham werd in 1976 opgericht met als doel om het cultureel erfgoed van Brunssum te bewaren en te bevorderen.

De heer Schuivens, mevrouw Janssen en de heer van Bree richtten De Stichting in 1976 op met als doel het bestuderen en vastleggen van de geschiedenis van Brunssum, evenals het bevorderen van de kennis van de geschiedenis en het wekken van de belangstelling daarvoor. Onderzoek, publicaties en evenementen spelen daarbij een centrale rol.

Sinds december 2020 heeft De Stichting een website en een webwinkel, waarmee een nieuw hoofdstuk wordt geschreven.

Sinds 21 juni 2023 is De Stichting nóg een nieuw hoofdstuk begonnen: Podcast Brunsham, een podcast over genealogie, verhalen en geschiedenis. Bekijk hier de podcast op YouTube.

John & Steven

sinds 1976

Missie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Visie

Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Waarden

Doe mee

Wilt u zich inzetten voor het cultureel erfgoed van Brunssum of heeft u interesse in een samenwerking?

Mooi! Neem contact met ons op.